Minusta

minusta.png

Vuonna 2013 valmistuin unelma-ammattiini, kätilöksi. Siitä lähtien olen työskennellyt synnytys- ja lapsivuodeosastolla. Mitä syvemmälle uppouduin synnytysmaailmaan, sitä enemmän janosin tietoa. Etenkin fysiologinen synnytys ja sen syvällinen ymmärtäminen kiinnostivat.

Koulutus koulutuksen perään ja kurssi kurssilta sekä omaan tiedonhakuuni uppoutuen syvennyin muun muassa lantion anatomiaan, ligamentteihin, lihaksiin ja sikiön rotaatioon sekä niiden toisiinsa vaikuttavista asioista. Kun minua pyydettiin syksyllä 2017 pitämään workshopia kansainväliseen Midwifery Today konferenssiin, suostuin heti.

Workshop herätteli idean Liikuta Lasta Lantiossa koulutuksesta yhdessä kätilö Johanna Honkasen kanssa.  Koulutus poiki seuraavan ja taas seuraavan, kaikki loppuunmyytyjä. Tässä se on, ajattelin.  Huomasin itsessäni uuden palon ja uuden innon jakaa opittua tietoa eteenpäin, opettaa niitä kätilötyön taitoja muillekin synnytystyöläisille, suomeksi.

Yhtenä intohimonani on kätilötyön näyttöön perustuva kehittäminen. Pienistä asioista kertyy suurempia puroja, joiden avulla suomalainen kätilötyö ja osaaminen kehittyy terveellisempään, turvallisempaan ja asiakaslähtöisempään suuntaan.

Vuoden 2019 alusta olen toiminut Suomen Kätilöliitto ry:n koulutustyöryhmän jäsenenä ja saan etuoikeuden olla eturivin paikalla seuraamassa ja kehittämässä suomalaista kätilötyön osaamista erilaisia koulutuksia organisoimalla ja järjestämällä osana osaavaa tiimiä!

Mikä parasta, työni yhdistävät toisensa kauniisti. Saan koulutus- ja kehittämistyöstä eväitä synnytyssalityöhön ja päinvastoin. Olen tavannut paljon taitavia kätilöitä, lehtoreita, tutkijoita, doulia ja muita eri alojen ammattilaisia. Näistä kohtaamisista ja jaetuista kokemuksista ammennan omaan ammatilliseen kasvuuni.

Kiitos, että löysit sivuilleni. Otathan rohkeasti yhteyttä!